OK, jag har dukat under. Även Maian har fallit offer för den manliga förkylningen som härjat både här och där. Valde att gå hem från jobbet vid lunchtid idag. Operation MKAMF (="Massiv Kurering Av Manliga Förkylningen") har inletts - här frossas det i citrusfrukter, vitlök, hett te och allehanda typer av medikamenter (Sinova, Echinacea-brus, Alvedon, nässpray...).
Och varför inte slå två flugor i en smäll - veckans fisk OCH en massa välgörande kryddor? Vi bestämde oss för att köra torsk till fredagsmiddag:
Torsk i ugn med grönsaker och asiatisk touch
Tina några torskfiléer
Salta och peppra dem
Skala potatis i lagom mängd och koka upp.
Skala och slanta ett par-tre morötter.
Skiva en bit purjo grovt.
Skiva ner en stjälk selleri.
Hacka en gul lök.
Tärna en liten röd paprika.
Lägg alla grönsakerna i en skåleller en kastrull som tål hett vatten.
Koka upp vatten i en vattenkokare, slå överoch låt stå ett par minuter för att mjuka upp grönsakerna.
Sila av vattnet och töm upp grönsakerna i botten på en gratängform.
Halvera en näve minitomater och strö över.
Blanda en sås i en skål på matlagningsgrädde (hade nog 2-3 dl),lite creme fraiche (ett par rejäla skedar hade jag i), 2-3 pressade vitlöksklyftor, en finhackad chilifrukt, ett par cm pressad eller riven färsk ingefära, ett par teskedar ajvar relish, rivet skal av en citron + lite av dess saft, salt och peppar.
Lägg fisken ovanpå grönsakerna i formen.
Häll över såsen.
Skiva resten av citronen du hade till såsen tunt och lägg ovanpå fisken.
Strö ev över lite riven ost.
In i ugnen med detta i 20-25 minuter, ca 200 grader.
Sen kan det se ut såhär:
Och ja, jag erkänner. Det är inte så svårt att få till helt ok fiskrätter. Det här var ganska gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar